Kelebekler Vadisi


Kelebekler Vadisi

26.08.2022

KELEBEKLER VADİSİ

Adından’da bilindiği gibi yılın belli zamanlarında gerçek kelebeklerin eşsiz gösterisi ile vücud bulur bu vadi. Adını da buradan almıştır Kelebekler vadisi...

Tatil için yada İş gezisi için Güneye gidecekseniz eğer kesinlikle Kelebekler vadisi ilk durağınız

olmalı.

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi muhteşem denizi ve eşsiz doğası ile görmeniz gereken en önemli yerlerden biridir. yakın çevresinde ki sahiller devamlı dalgalı olduğu için, Ölüdeniz’de tek bir dalgaya rastlanlayamazsınız, adını da zaten buradan almıstır .

Kelebekler vadisinin tüm çevresinde zakkum, hayıt, ekşi nar, yabani üzüm, keçi boynuzu, kekik, defne ve kantaron

yetişmektedir.

Kelebekler Vadisine Nasıl Gidilir ?

Kelebekler Vadisine Fethiye üzerinden ister araçlarınızla isterseniz tekne ile geçiş sağlayabilirsiniz. Kelebekler vadisi Fethiyemizin Faralya köyüne bağlı olup Merkezden toplu taşıma ve ya kendi aracınızla yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Yolculuğunuzu Karayolu üzerinden yapacaksanız eğer Vadiye ulaşmak için aracınızı en uygun noktada bırakmak durumunda kalacaksınız, Çünkü asıl macera bu noktadan sonra başlamaktadır.

Vadi, Babadağı eteklerinde 350mt yüksekliğindeki Sarp kayalıklarla çevrili olduğu için araçları en uygun noktada bıraktıktan sonra uzman dağcılar ve profesyonel ekipmanlar eşliğinde zirveden kumsala inebilirsiniz.

Kara yolu ile ulaşımı tercih etmeyecekseniz eğer deniz yolu üzerinden kendi tekneniz ve ya o bölgede ki tur şirketlerinin ücretli olarak düzenlediği günlük gemi turları ile de vadi kumsalına ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgeye Hava yolu ile gelecekseniz eğer Merkeze 55 km uzaklıktaki havalimanı Dalaman’dır.

Kelebekler Vadisine Ne Zaman Gidilir ?

Kelebekler vadisine gidip 80’den fazla kelebek türü ile hayatınızın en güzel anını yaşamak isterseniz eğer Nisan ayından, Eylül sonuna kadar uzun bir zamanınız olacaktır.

Kelebekler Vadisinin İklimi

Gündüz vakti esen meltem ve geceleri dağdan esen serinletici etkisi ile Akdeniz ikliminin yaz sıcağı Vadi’yi vurmamaktadır.

Sonbahar zamanları yaz gibi yaşanmakta, kışları ise denizden gelen hava akımı ile daha yumuşak geçer.

Kelebekler Vadisinde Aktiveler

Kelebekler vadisinde ki Patikada dolaşmak isterseniz eğer çok dik olduğu için emniyet açısından belli yerlere ipler konmuş, bu patikadan çıkmak isterseniz eğer ilginç bir yolculuk yapacaksınız. Yolculuğun sonuna geldiğindiğinizde Kelebekler Vadisi’nin eşsiz manzarası ile karşılaşacaksınız.

Yeşilin ve Mavi’nin hakim olduğu bu bölgede yamaç tırmanışını kesinlikle denemelisiniz . Vadinin iç kısımlarına dogru ilerledikçe kendinizi kelebeleklerle karşılaşabileceğiniz bir patikada bulacaksınız. Kelebek Turuna katılabilir ve kelebekler hakkında daha çok şey öğrenebilirsiniz.

Kendinize güveniyorsanız eğer dik kayaların üzerinden eşsiz manzaranın hakim olduğu noktalara trekking yapabillirsiniz.

Benzersiz maviliğine karşı koyamayacağınız tertemiz bir deniz ise sizi bekliyor olacak. .Ayrıca bölgede dalış noktaları da mevcuttur.

Nisan ve Ekim ayları arasında gezginler grubu vadiye inip, müzek dinleyerek Yoga ve meditasyon yapmaya başlarlar.

Kelebekler Vadisinde Konaklama

Bölge sit alanı statusünde olduğu için otel vb.tesisler bulunmamaktadır .

Vadi içinde çadır ve kamp alanları mevcut olmakla birlikte vadi üzerinde ve vadiye yakın birbirinden eşsiz bir çok butik otel ile bölge halkı siz turistlere doğanın içinde dinlenme imkanı sunmaktadır. Vadide yapılaşmaya asla izin verilmediği için üzeri yapraklarla ve çalılarla kaplı ağaçların arasına yapılmış platolarda ya da yanınızda getireceğiniz çadırlarda konaklama imkanınız oluyor. En güzel zamanda yakılan kamp ateşi ile geceyi yıldızların altında geçirebilirsiniz.

Merkeze yaklaştıkça daha kapsamlı tesislere ulaşma şansını bulabilirsiniz.