HEPSİTATİL İLE GEZİYORUM ADANA


Kebabın Durağı Adana’da Gezilecek Yerler


 Lezzet tutkunlarının vazgeçilmez durağı, gastronominin bakımından en önemli iller arasında olan Adana, yemyeşil tarım arazilerinin yanı sıra, lezzetli yöresel yemekleri ve meşhur Adana kebabı ile de bilinmektedir.

 Adana, aynı zamanda tarihi yerleri ile de önem taşımaktadır. Özellikle Osmanlı dönemine ait yapıları ile meşhur olan Adana, Ulu Cami, İmaret Camii gibi tarihi yapıları ile ziyaretçilerine çok sayıda turistik atraksiyon sunmaktadır.

 Hadi hep birlikte HepsiTatil ile Adana’da kısa bir tura çıkalım. Adana’da gezilecek 5 yer;

 

 TAŞ KÖPRÜ

 Taş Köprü, eski Roma dönemine dayanmaktadır ve esasen Seyhan Nehri'nin üzerine inşa edilmiş bir su kemeridir. Köprünün günümüze kadar ulaşan kısmı, Selçuklular döneminde inşa edilmiştir. Günümüzde tadilat izleri taşısa da ziyaretçilerini hala kendine hayran bırakmayı başarabiliyor.

 YILAN KALE

 Şahmeran’ın mabedi, mitolojinin ilgisini çeken Yılan Kale, eski Roma dönemine dayanmaktadır ve günümüze ulaşması, tarihi ve kültürel değerlerimiz açısından önem taşımaktadır. Adana şehrinin panoramik manzarasını izlemek için ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken yerler arasındadır.

BELEMEDİK VADİSİ

 Doğa severlerin gördüklerinde hayrete düşeceği bu masalsı, ormanların içinde yer alan vadi, nehirlerin aktığı, dağların yükseldiği ve gökyüzünün masmavi olduğu bir yerdir. Gün batarken, kayalıklardaki insan figürleri gibi görünen kaya parçaları, güneşin ışıklarında parlayarak ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır.

SİNEMA MÜZESİ

 Bu müze, sinema tarihinin en eski örneklerinden bazılarını barındıran ve sinema sektörünün gelişimini anlatan bir yerdir. Müzenin içinde yer alan eski film makinaları, zamanının en ileri teknolojisi olarak kabul edilmiş ve bugün hala merak uyandıran eserlerdir. Ayrıca, müzede yer alan eski film afişleri, sinema tarihinin en eski örneklerinden bazılarını yansıtmaktadır.

  KAPIKAYA KANYONU

 Kapıkaya Köyü’nde Çakır Deresi’nin açtığı bu kanyonun yüksek duvarları, muhteşem manzaralar sunar ve su boyunca uzanan bir yürüyüş yolu, kanyonun manzarasının keyfini çıkarmaya yardımcı olur.